Minicamping Achterhoek

Rekken

Onze minicamping ligt midden in de natuur bij het kerkdorp Rekken. Rekken is een plaatsje in de gemeente Berkelland (voormalig Eibergen) en ligt tegen de Duitse grens aan. Het dorp Rekken wordt door het riviertje de Berkel gescheiden in 2 gedeeltes. Dit riviertje is fantastisch om langs te wandelen, uw hond te laten zwemmen en bovendien is het uitstekend viswater.

Berkel

Ook leent de Berkel zich voor kanotochten vanaf Ellewick of als u geoefend bent en uw peddel niet voor een kilometer of 10 omdraait, vanuit Vreden. Prachtig middelpunt van Rekken is de oude Piepermolen. De molen is van verre te zien. De molen is enkele jaren geleden gerestaureerd en op de dagen dat hij open is voor publiek is hij zeker een bezoekje waard.

Molen Achterhoek

In Rekken zijn twee cafe's met terras. Cafe Kerkemeyer vindt u midden in het dorp met een leuk terrasje en aan de Duitse grens is Cafe Rotering. Hier is een overdekt terras en ook een winkel aanwezig. Net over de grens is restaurant Oldenkotte gevestigd waar u altijd welkom bent om wat te drinken of een hapje te eten.

Cafe Kerkemeijer

Fietsend door Rekken mag u zeker een bezoekje aan het prive museum "Sfeer van Weleer" niet overslaan. Bij het museum krijgt u een rondleiding van eigenaresse Ineke van de Werf waardoor u even helemaal teruggaat in de oude Achterhoekse tijd.

Een van de grote trekpleisters voor de Rekkense bevolking en waar u als toerist uiteraard ook van kunt meegenieten is het Natuurbad Rekken. Dit zwembad was jaren eigendom van de Rekkense Inrichtingen, maar sinds enkele jaren is de stichting Natuurbad Rekken eigenaar van deze schitterende locatie. Geen chloorwater, maar een echt natuurbad, omgeven door bossen en zand om naar hartelust in te graven en te spelen!!

Nartuurbad Rekken

production by OphetInternet.nu
Camping Achterhoek Rekken