Minicamping Achterhoek

Het Rekkense Dahlia Corso is op 22 - 23 - 24 augustus 2018!

Achterhoekse omgeving

Eerst een aantal koppelingen naar leuke activiteiten in de buurt: Hof van Eckberge, Sfeer van Weleer en Wijnhoeve Kunneman.

Onze camping ligt ongetwijfeld in een van de mooiste streken van Nederland. Rust zoals die hier te vinden is, lijkt soms in Nederland niet meer te bestaan! Als u 's ochtends wakker wordt is hier het enige dat u waarschijnlijk hoort de fluitende vogels en een enkele loeiende koe. Toch zijn er veel ongekende mogelijkheden om dingen te ondernemen zoals wandelen en fietsen: rondom Rekken zijn veel fietsroutes met verschillende lengtes tot wel 60 km. Op enkele kilometers afstand vindt u uitgestrekte natuurbegieden zoals het Buurser Veen, Het Haaksbergerveen en natuurlijk vlak over de Duitse grens het natuurpark Zwillbrocker Venn, waar u zelfs met een beetje geluk Flamingo's in het wild kunt zien.

Op een afstand van 5 kilometer van onze camping is het dorp Eibergen waar u al uw boodschappen kunt doen, een terrasje kunt bezoeken of gewoon even kunt winkelen. In en rond Eibergen vindt u een aantal bezienswaardigheden zoals museum de Scheper, monumentale boerderij "het Vunderink" en natuurlijk de Mallumse Molen met zijn prachtige kruidentuin.

Op rivier de Berkel worden dagelijks kanotochten georganiseerd door de fam. ten Brinke. U kunt per fiets naar Ellewick waar de kano's voor u klaar liggen. Terwijl u terug naar Nederland peddelt zorgt Theo ten Brinke dat uw fiets weer terug komt in Rekken. Lijkt dit allemaal net iets te sportief, maar wilt u toch de Berkel eens vanaf het water zien? Dan is er de mogelijkheid de Berkel te bevaren met de Berkelzomp: van Eibergen tot Lochem.

Net even buiten Rekken is een uniek natuurbad. Volop bos en speelzand rondom, leuke zonneweides en goede sanitaire voorzieningen. Maar, dit bad bevat absoluut geen chloor en wordt slechts verwarmt door de zon!

Net even buiten Eibergen vindt u het verwarmde zwembad "het Vinkennest". Bij slecht weer kunt u zowel in Groenlo als in Haaksbergen terecht voor een overdekt Sub-Tropisch zwembad. Bovendien is met slecht weer een dagje naar Lievelde een leuk uitstapje, waar voor de kleintjes een fantastisch overdekt speelparadijs is gebouwd: "Binnenpret". In buurtschap de Holterhoek, net even buiten Rekken, vindt u speeltuin "Haak en Hoek" met kinderboerderij. In het vakantieseizoen worden regelmatig huifkartochten georganiseerd vanuit Rekken.

Bloemencorso

Als U in augustus ons dorp bezoekt, kunt u getuige zijn van een prachtig bloemencorso. Al vele jaren trekt het bloemencorso, in de laatste volle week van augustus, op woensdagmiddag en donderdagmorgen door Rekken. Zo'n 15 grote praalwagens en vele tientallen kinderwagens sieren dan de kleine straten van Rekken en de rust wordt voor even "verstoord" door o.a de Rekkense muziekvereniging Cresendo. Vele honderduizenden Dahlia's worden in de wagens verwerkt en ook aan de kinderwagens en versierde fietsen en skelters zijn veel dahlia's gebruikt.

production by OphetInternet.nu
Camping Achterhoek Rekken